۷/۰۸/۱۳۸۳

گراش :نتايج جشنواره كل

در شب پاياني سومين جشنواره فيلم كوتاه كل
جوايز مستندسازي به گراشي‌ها رسيد
با برگزاري مراسم پاياني در سومين شب جشنواره فيلم كوتاه كل اين جشنواره در تاريخ 26/6/1383 در سينماي شهرقصه گراش به كار خود پايان داد.
سه شب سينماي گراش ميزبان اين دوره از جشنواره كل بود و اخبار آن در خبرنامه جشنواره منتشر مي‌شد. سومين شب نيز مانند شب اول با موسيقي گروه پارسينا همراه بود. امرا... عباس‌پور كه پيش از اين با قرآن مراسم را آغاز كرده بود آهنگي را خواند كه با تصوير نوازندگان روي پرده بزرگ سينما جلوه‌اي خاص يافته بود. در غياب رييس اداره ارشاد لارستان كه برخلاف برنامه اعلام شده در گراش حضور نداشت. نمايش فيلم‌ها آغاز شد.
پنج فيلم بخش مسابقه براي شب پاياني در نظر گرفته شده بود. در حالي كه در شب اول فاتح ساخته محمدجواد حسن‌نژاد از گراش و جيغ به لهجه مادري ساخته امين غلام‌پور از مرودشت مطرح‌ترين فيلم‌هاي به نمايش درآمده بود و در شب دوم نيز مجسمه‌اي از جنگ ساخته محمد كيوانداريان باز هم از مرودشت به همراه سفره‌ي عاشورا نظرها را به خود جلب كرد. در شب سوم تنها، براي آب ساخته علي سپهر از گراش بود كه توانست امتياز 06/4 را از تماشاگران كسب كند.
جشنواره كل در كنار بخش مسابقه داراي دو بخش جنبي نيز بود. دو فيلم انتقام با چشم بسته ساخته محمدعلي شامحمدي و پايان سطر معلق ساخته محسن زارع به ترتيب از گراش و لار به دليل ارسال ديرهنگام به جشنواره در بخش جنبي نمايش داده شدند در كنار آن براي آشنايي فيلمسازان و بينندگان با نمونه‌‌هايي از فيلم كوتاه، سه فيلم زريان، ديگر خوابم نمي‌ربود و دروگر در بخش جشنواره جشنواره‌ها به نمايش در آمد. قبل از برنامه‌ي شب پاياني نيز جلسه نقد و بررسي فيلم‌ها با حضور تني چند از كارگردانان فيلم‌ها و علاقه‌مندان برگزار شده بود.
از بخش‌هاي ديدني جشنواره پيش‌نمايش (آنونس) جشنواره بود كه توسط كيوان محسني ساخته شده بود. همچنين گزيده‌اي از مصاحبه‌هاي انجام شده در شب‌هاي پيشين در شب پاياني نمايش داده شد.
در مراسم پاياني پس از معرفي برندگان مسابقه كتابخواني،‌ از افراد حقيقي و حقوقي كه به شكلي در برگزاري جشنواره مشاركت داشته‌اند به خصوص آقاي حاج احمد عسكري حامي مالي اصلي جشنواره تقدير به عمل آمد وي به همراه نماينده ارشاد لارستان، مهدي جباري دبير جشنواره، عبدا... صلاحي و محمدرضا وفايي‌فرد از گروه برگزاركنندگان جشنواره براي اهداي جوايز برگزيدگان جشنواره روي صحنه باقي ماند.. اين جمع را اسماعيل فقيهي نماينده گروه داوران تكميل نمود او بيانيه گروه پنج نفره داوران را شامل فقيهي و رحمانيان از گراش، عندليب و ميرزانيا از لار و مرامي جديدي از شيراز، خواند. در اين بيانيه گروه داوران به برخي ضعف‌هاي جشنواره اشاره كرده و انتخاب خود را تنها انتخابي از ميان فيلم‌هاي ارسالي دانسته و از استعداد بالقوه هنرمندان شركت‌كننده ياد كردند.
بر خلاف اعلام قبلي كه قرار بود سه فيلم برگزيده اعلام شوند فيلم‌ها در دو بخش داستاني و مستند مورد قضاوت قرار گرفته بودند. در كمال تعجب داوران فيلم «بچه...آشغال نريز» ساخته عدنان پويان را به دليل ايجاز و به‌كارگيري مناسب از طنز در القاي يك مفهوم به عنوان فيلم برگزيده داستاني انتخاب نمودند. فيلم دوم اين بخش به دليل نگاهي متفاوت به مقوله‌ي جنگ و استفاده مناسب از تكنيكهاي فيلمسازي به فيلم «مجسمه‌اي از جنگ» ساخته‌ي محمد كيوان داريان تعلق گرفت.
اما گراشي‌ها تا بخش مستند بايد صبر داشتند و البته هر سه جايزه مستند را نصيب خود كردند. به خاطر تلاش در توجه دقيق و علمي به مهمترين معضل منطقه يعني آب و همچنين به علت ساختاري روان و ايجاد ارتباط عاطفي با مخاطب جايزه اول مشتركاٌ به دو فيلم مستند «براي آب» ساخته علي سپهر و «فاتح» ساخته محمد جواد حسن نژاد داده شد. فيلم علي سپهري سعي داشت نگاهي داشته به نقش آب در زندگي اجتماعي و فردي گراش و شكل‌هاي مختلف حضور آب درز زندگي ما را از خمره‌هاي درون كوه‌ها تا بركه كل و مسيل پئت، بررسي كرده بود در كنار آن با فاتح نگاهي عاطفي يك روز زندگي علي شادرام كليدساز معلول گراشي را مرور مي‌:رد. بعد از اين دو فيلم، سفره‌ي عاشورا كه چگونگي پخت نهار ظهر عاشورا را در حسينيه اعظم گراشي نشان مي‌داد براي تلاش در ثبت يك سنت آييني جايزه دوم فيلم مستند را كسب كرد.
آخرين جايزه و تنديس اهدايي به فيلم برگزيده تماشاگران تعلق داشت. اين جايزه در رقابتي فشرده بين سه فيلمي كه در بخش مستند جايزه دريافت كرده بودند به فيلم فاتح ساخته جواد حسن‌نژاد رسيد. اين فيلم توانسته بود ميانگين امتياز 25/4 را از 5 امتياز موجود كسب كند. براي انتخاب فيلم برگزيده تماشاگران هر شب از تماشاگران نظرخواهي صورت مي‌گرفت.
به همراه لوح تقدير و تنديس بلورين جشنواره به هركدام از فيلم‌هاي اول مبلغ نقدي صد و پنجاه هزار تومان، فيلم‌هاي دوم مبلغ صد هزار تومان و به فيلم برگزيده تماشاگران مبلغ پنجاه هزار تومان پرداخت گرديد. اين جوايز نسبت به دوره قبل قابل توجه‌تر بود. همانگونه كه فيلم‌هاي به نمايش درآمده نيز از نظر كيفي در سطح مطلوب‌تري نسبت به سال‌هاي پيش قرار داشتند.

شايد بد نباشد مروري بر سال‌هاي گذشته هم داشته باشيم.

اولين دوره جشنواره فيلم كوتاه كل

اولين جشنواره فيلم هاي كوتاه مستند «كَل» در گراش برگزاري شد. اين جشنواره به نام بركه كل بزرگترين آب انبار موجود در ايران نامگذاري شده است و تاكيد آن بر فيلم هاي كوتاه و مستند در زمينه فرهنگ بومي مي باشد.
در طي اين جشنواره يك روزه كه در سينماي تعطيل شده شهرقصه گراش برگزار شد، 442 دقيقه فيلم در قالب 25 فيلم به نمايش در آمد. جشنواره «كَل» از طرف گروه گردآورندگان فرهنگ گراش و كتابخانه عمومي گراش براي نگهداري اسناد تصويري از فرهنگ بومي اين شهر و رسوم و صنايع آن برگزار مي‌شود. به خاطر همين بيشتر فيلم‌ها در شكلي گزارشي تهيه شده بود. اين جشنواره قرار است در سال‌هاي ديگر نيز برگزار گردد.
در پايان مراسم نيز توسط گروه داوران جوان جشنواره فيلم‌هاي برگزيده معرفي گرديد و تنديس‌هاي جشنواره به آنان اهدا گرديد، كه طي آن «سيري در سفالگري» ساخته «محمدجواد حسن‌‌نژاد» به رتبه اول و يك سكه طلا رسيد. «يادگاران هزاران موج سبز» فيلمي از خرماچيني ساخته «محمدعلي شامحمدي» جايزه دوم و نيم سكه طلا را كسب كرد و فيلمي در آشنايي با بركه كل نيز كه از طرف رضا خرم‌پي و مهدي صميمي به جشنواره عرضه شده بود جايزه سوم را دريافت نمود. گروه داوران در بيانيه پاياني خود از «گروه گردآورندگان فرهنگ گراشي» به خاطر فيلم مستند «بناهاي تاريخي گراش» كه از مسابقه كنار كشيده بود تشكر كرد.
در كنار بخش مسابقه فيلم‌هايي نيز كه در دهه پنجاه از شهر گراش تهيه گرديده بود با تبديل از حالت هشت ميلي‌متر به طريق ويدويي نمايش داده شد. اين فيلم‌ها از ساخته‌هاي آقايان احمد تمدن، سيدجواد معصومي و رضا كارگر بود كه به هركدام از اين پيش‌كسوتان نيز تنديس بلورين جشنواره اهدا گرديد.
جايزه پاياني كه فيلم انتخابي تماشاگران بود به «يادگاران هزاران موج سبز» رسيد.

بخشي از بيانيه گروه داوران دوره دوم جشنواره
با تقدير و تشكر از دست اندركاران برگزاري اين جشنواره و هنرمندان عزيز منطقه گراش، بايد به عرض برسانم مجموعه آثار ارائه شده به جشنواره گرچه از كيفيت و محتواي مطلوبي برخوردار نبود، ولي براي آغاز يك حركت فرهنگي و هنري كه جوانان با ذوق و هنرمند را براي معرفي شهر و ديارشان و بروز استعدادهاي آنان به تلاش وادارد جاي بسي خوشحالي و اميد است.
با اميد به اين انشاءا... در جشنواره هاي آتي شاهد اثار بهتر و مطلوبتري باشيم. برگزيدگان به شرح ذيل معرفي مي گردند.
1. جايزه اول جشنواره به مستند نخل، به خاطر تحقيق جامع و ماندگار، پرداخت مناسب به موضوع و تصويربرداري كامل از مراحل مختلف.
2. جايزه دوم جشنواره به فيلم داستاني روياي گمشده، به خاطر تصويربرداري بسيار خوب و روان و دقت در تدوين
3. جايزه سوم جشنواره مشتركاً به كليپ رواي شمشير و فيلم كوتاه گراش شهري كه بود.
و البته جايزه فيلم برگزيده تماشاگاران به فيلم گراش شهري كه بود ساخته آقاي محمودي رسيد.
و بيانيه برگزاركننداگن دوره دوم را هم بخوانيد بد نيست.
دانش و هنر از هر اقليمي برخيزد و متعلق به هر قومي كه باشد از آن همه جهانيان است. (الكساندر پوشكين)
با سپاس از درگاه پروردگار كه به ما اين توفيق را داد تا با برگزاري دومين جشنواره فيلم كوتاه كل در خدمت فرهنگ دوستان باشيم و اهداف والاي برگزاركنندگان مخلص اين جشنواره را به نحوي مطلوب ارايه نماييم. اهدافي كه گمان مي رود در قالب فيلم كه خود مجموعه ي هنرهاست بتواند موثرتر و گوياتر از ديگر هنرها به رسالت خود جامه ي عمل بپوشاند به همين منظور ضمن برشمردن اين اهداف به ذكر عملكرد دوساله ي دست اندركاران و پاره اي مشكلات و همچنين انتظارت اين مجموعه از مردم خوب شهرمان مي پردازيم.
اين جشنواره كه در زمستان هزار و سيصد و هشتاد پايه گذاري گرديد به منظور ارتقا فرهنگ فيلم و فيلم سازي در گراش و همچنين معرفي آثار تاريخي و صنايع دستي و فرهنگ بومي گراش در اولين جشنواره آغاز به كار نمود. در همين راستا »كل« كه نام بزرگترين آب انبار جهان در گراش مي باشد، براي آن انتخاب گرديد. و نتيجه آن شد كه با تمام نواقص و با وجود مشكلات فراوان در پانزدهم شهريورماه 1381 در محل سينماي شهرقصه گراش به روي صحنه آمد. پس از برگزاري اولين جشنواره و استقبال عموم، تصميم به برگزاري سالانه اين جشنواره گرفته شد، كه ارتقا آن به سطح منطقه و استاني نيز از ديگر اهداف برگزاركنندگان مي باشد.

۲ نظر:

ناشناس گفت...

سلام
امیدوارم همچنان موفق باشید
گراش شده واسه من یه رویا
امیدوارم گراش و گراشی ها به بالاترین درجات برسند
فاطمه

ناشناس گفت...

boro go sali khodeto neveshtanet che neveshte moshte cherto pert tavel ma mede khar gash u?